tirsdag 8. september 2009

Mack flytter til Nordkjosbotn

Til Nordlys og næringslivsredaksjonen

Jeg synes det var sært av dere ikke å legge beslag på 2. sida i avisa tirsdag for og si deres klare mening om Macks flytting til Nordkjosbotn, hvorfor de måtte gjøre det, og hva dere mener om vilkårene for industri og næringsliv i Tromsø kommune. Amundsen med Terra og Jaklin med Amundsen (smil) burde vært feid til side! For noen tåkeleggere! Det nytter ikke å bare ta førstesida og opplyse om hendelsen!

At dere ikke tok plassen for lederen var servilt! Dere skulle kanskje forsvare bystyrets maktesløshet i denne og lignende saker ved å la være å mene noe? Det er flere bedrifter som trenger albuerom og som sliter. Mest kjent Mack og Asko Nord. Evnen til å legge til rette for utvikling i kommunen er laber, kanskje er EØS-direktivene til hinder, men bare dersom man legger til rette for et eller noen bestemte næringer/firma, men ikke dersom det var generell tilrettelegging. Men jeg tror ikke kommunen er i stand til slike tiltak heller. Dere burde utdype dette som grunnlag for en diskusjon om vilkår for næringsliv og utvikling i kommunen.

Andre saker dere burde belyse og diskutere er dekningsbidragene som næringene (også private) må betale dersom de skal utvide sine virksomheter eller få strøm i kåken. Verst viser det seg å være for Karlsøy og industrien der. 20 millioner! Det finnes sikkert flere grelle eksempler. (Jaklin kjenner det jo på kroppen selv der hyttestrømmen er en drøm og forblir med det.) Politisk evne til å tilrettelegge er for svak etter min mening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fritt Ord